Tuesday, May 5, 2009

MUNAJAT PERDANA DI IPOH

Assalamualaikum warahmatulLAH

Muslimin dan muslimat ahli dan penyokong PAS seluruh Malaysia di jemput dengan segala hormatnya, meninggalkan sekejap keselesaan berada di atas tilam empuk dalam rumah masing-masing diwaktu dingin hujung malam, diketika manusia lain enak dibuai mimpi indah dan ngeri.

Kita sebagai pejuang Islam, pejuang kebenaran, pejuang keadilan, pejuang rakyat, pejuang kemanusiaan marilah bingkas bangun pada jam 4.00 pagi 7 Mei 2009 sama-sama menyucikan diri dengan siap berwudhuk, membawa mineral water sebagai persiapan kecemasan jika terbatal wudhuk, membawa sejadah atau tikar, berbaju hitam sepekat malam tanpa bintang, beristighfar memohon keampunan kepada yang Esa dengan penuh tawajuh dan seterusnya bersedia di lokasi menanti pimpinan memulakan acara Munajat Perdana yang akan berlangsung seperti maklumat di bawah:-

Tujuan Munajat:
Memohon DUN Perak Dibubarkan dan Memberi Keamanan
Kepada Seluruh Rakyat Negeri Perak.

Lokasi:
Masjid Al-Ittihadiah, Kampung Tengku Husin Baru, Manjoi, Ipoh, Perak.


Tarikh:
7 Mei 2009/ 12 Jamadilawal 1430


Hari:
Khamis


Masa:
Jam 5.00 pagi

Pakaian:
Menutup Aurat, berbaju hitam simbolik 'One Black Malaysia'


Perhatian:
1. Kalangan bukan Islam dari kaum Tionghua, India, Sikh, Siam, Iban dan sebagainya juga dijemput untuk sama-sama berkumpul ditempat khas yang disediakan di lokasi munajat.

2. Tolong jemput atau kejutkan kawan-kawan yang sedang lena untuk sama-sama mengadap Allah yang Esa di rumahNya pada pagi tersebut.

Tiada lagi tempat kami mengadu melainkan kepada Mu Ya Allah..... terimalah doa kami Ya Allah.... hak kami sebagai rakyat telah dicerobohi Ya Allah..... Ya Allah kami berhimpun dipagi yang dingin ini tidak lain semata-mata untuk memohon kepada Mu berilah petunjuk kepada kami.... bebaskanlah kami dari penindasan mereka yang menindas.... lembutkanlah hati mereka Ya Allah.... teguhkanlah pendirian kami Ya Allah...... perbaikilah amalan kami Ya Allah.... berikanlah keampunan kepada kami, kedua ibu bapa kami, seluruh pejuang Islam dan berikanlah hidayah kepada mereka yang bersama kami untuk sama-sama mendaulatkan Agama Mu Ya Allah.... Ameen Ya Rabbal A'lameen.

Sebarang maklumat tambahan hubungi PAS Pusat, Dewan Pemuda PAS Pusat dan Dewan Muslimat PAS Pusat, Badan Perhubungan PAS Perak serta PAS Kawasan seluruh Malaysia.

No comments: