Saturday, February 27, 2010

Sebenarnya Siapa Yang Tidak Mahu?

Pemuda dan pemudiku....

Sudah lama aku mencari siapakah yang sebenarnya tidak mahu? Merekakah yang tidak mahu?, Diakah yang tidak mahu?, Orang kafirkah tidak mahu? Britishkah yang tidak mahu?, Amerikakah yang tidak mahu? Orang Melayukah yang tidak mahu? Orang Cinakah yang tidak mahu? Rajakah yang tidak mahu? Pemerintahkah yang tidak mahu? Orang nombor sepulohkah yang tidak mahu? Orang nombor satukah yang tidak mahu? Kitakah yang tidak mahu?

Persoalannya siapakah yang tidak mahu?

Akukah yang tidak mahu? Oh.... tentu sekali tidak!!!, Aku mahu?

Tidak mahu apakah yang aku maksudkan?

Aku sedang mencari siapakah sebenarnya yang tidak mahu kepada melaksanakan hukum Al-Quran?

Kita cari satu persatu........

Rajakah yang tidak mahu?. Sudah tentu tidak kerana raja adalah ketua agama Islam, mana mungkin raja tidak mahu kepada hukum Al-Quran dia Ketua Agama Islam.

Wakil rakyat UMNO secara individukah yang tidak mahu?. Sudah tentu tidak, kerana jika ditanya secara individu setiap orang, "betulkah hang tak mau pakai hukum Allah Taala yang ada dalam Al-Quran? Kalau depa kata tak mau pakai sah ...............

Wakil rakyat PASkah yang tidak mahu? OOOOhhhh... sudah tentu tidak, kerana itu adalah matlamat perjuangan yang mereka perjuangan dan tercatat dalam perlembagaan PAS.

Ahli biasa PASkah yang tidak mahu? sudah tentu ini lagi tidak, kerana penggubalan hukum Al-Quran inilah yang ditunggu-tunggu oleh ahli biasa PAS.

Kalau begitu, Ahli biasa UMNOkah yang tidak mahu? bagi aku kalau tanya depa betul-betul, "betulkah hang Jamil, tak mahu terima hukum Allah Taala yang ada dalam Al-Quran?, Hang habaq kat aku betul-betul hang mahu ka.... dak? Sudah tentu dia akan jawab haih, mana boleh kita tolak hukum Allah Taala.............. cuma..... cuma..... "Cuma apa?" kena jerekah sabit.

Cina dan India kafirkah yang tidak mahu kepada hukum Al-Quran tu? Mereka memang patutpun tak mahu, sebab mereka kafir. Tapi ada kalangan mereka yang pernah tanya aku masa baru memerintah dulu. "Bila nak laksana itu hukum PAS.... haaa.... sekarang banyak susah hidup.... samun hari-hari?".

Wakil rakyat PKR yang Islamkah yang tidak mahu? Sekali sudah tentu tidak, kerana mereka orang Islam dan belajar Aqidah tolak walau satu huruf dari Al-Quran akan rosak imannya.

Mahathirkah yang tidak mahu? Ya betul, memang dia tidak mahu dan dia pernah menghantar surat mengancam Kerajaan PAS Kelantan, tapi dia bukan ada kuasa dah sekarang, takut apa kat dia.

Najib yang jadi PM sekarangkah yang tidak mahu? Dulu memang dia pernah cakap tak mahu, tapi selepas dia jadi PM, aku rasa Jamil masih belum tanya dia lagi secara betul-betul adakah dia mahu ataupun tidak hukum Allah Taala ini.

Habis siapa yang sebenarnya yang tidak mahu? Aku masih mencari siapa gerangan sidurjana yang tidak mahu itu.

Aku menimbulkan perkara ini ialah kerana, perundangan dan hukuman buatan manusia yang diguna pakai oleh Pemerintah yang ada sekarang kelihatan telah gagal membendung kes-kes jenayah yang semakin parah.

Jenayah rogol, zina, ragut, anak luar nikah, samun, rompak, murtad, curi, pecah rumah, sumbang mahram, seks bebas dan sebagainya bukan makin kurang tetapi semakin bertambah. Oleh itu kepada Ketua Pemerintah dan Pemerintah serahlah kembali perundangan itu kepada yang menjaga hati manusia. Janganlah degil dengan Allah Taala, kerana Allah Taala akan terus menyiksa kita dengan masalah itu. Persoalannya bukan sidurjana yang masih tidak mahu itu sahaja yang akan terkena musibahnya, sebaliknya kita semua termasuk dengan aku-aku akan terkena musibah itu. Minta dijauhkan Allah Taala.

Masalahnya kalau ditanya kepada setiap individu Islam yang celik akalnya , "Awakkah yang tidak mahu hukum Islam mengantikan hukuman ciptaan manusia itu?" Sudah tentu dia akan akan menjawab, "Aku mahu!!!".

Habis siapakah yang tidak mahu itu? Kalau mahu sudah tentu ia telah tergubal dan terlaksana, malangnya dia masih di dalam lipatan Al-Quran, kalau ditanya, semua umat Islam akan berkata dia mahu kepada hukum Al-Quran.

Aku tetap yakin dengan janji Allah, permasalahan masyarakat yang kita hadapi bersama ini akan turun dengan mendadak setelah dia dilaksanakan , kerana Allahlah yang menjaga hati manusia.

Jika Najib tidak mahu.... aku berseru kepada Najib, kalau hang tak mahupun bagilah kami PAS yang mahu ini cuba laksanakan demi Islam dan keharmonian rakyat.

Jika Sister in Islam yang tidak mahu.... aku berseru kepada Sisters in Islam bagilah kami PAS membuktikan bahawa Hukum Al-Quran adalah yang paling adil dan saksama serta mengandungi hikmah yang tersendiri.

Jika orang bukan Islam yang tidak mahu.... aku berseru kepada yang bukan Islam, berilah kesempatan kepada kami PAS untuk melaksanakan hukuman itu dikalangan kami.

Jika karpal Singh yang tidak mahu... nampak dia sudah lembut ketika bersama TG Nik Abd Aziz di Konvensyen Pakatan Rakyat di Shah Alam tidak lama dahulu.

Jika British dan Amerika yang tidak bagi.... aku berseru kepada Bristish dan Amerika jangan kacau rumah tangga kami.

Jika ada pimpinan PAS masih ragu-ragu dan was-was, jauhkanlah keraguan dan was-was kerana dia adalah dari syaitan.

Marilah kita selamatkan rakyat Malaysia dari terus terseksa dalam kehidupan yang sentiasa terancam dengan kejadian jenayah yang semakin meningkat, dengan resepi yang telah diturunkan oleh Allah Pencipta Alam ini di dalam kitab suciNya Al-Quran.

Sebenarnya siapakah yang tidak mahu?

3 comments:

Anonymous said...

Hang pi tanya MB Kedah la. Dia mau tak mau?

LENSA PR said...

makasid syariah syeikhhhhh

mansa said...

oghang pas pun ada yg tak mahu ! mengaji kuliah Ilmu pun pemalaih, solat fardhu lagi la pemalaih, mengalahkan Abdullah bin Ubai. Satu lagi Aris, hang pi teghajang sat Pengerusi PPAK (perpustakaan) awat dia lena lama sangat, dah +- dua tahun PR perintah Kedah akhbar Harakah,Keadilan dan Siasah tak dak dlm koleksi PPAK, ntah-ntah buku-buku karangan Tuan Guru Murshidul Am dan Tuan Guru Presiden pun tak dak dlm koleksi. Pengarah PPAK tu UMNO totok..